Tips om te bewegen tijdens je werkdag op kantoor! Wees zuinig op je lichaam. Je moet er je hele leven mee doen.

Zitten is het nieuwe roken, dat weten we. Maar ja, we moeten wel elke dag naar kantoor. Voor wie toch een beetje wil bewegen op het werk hebben wij een paar goede oefeningen. Waarschuwing: je staat wel een beetje voor schut voor je collega’s. Last van je polsen, pijn in je rug. Om die vervelende pijntjes kwijt te raken, is het vaak goed om te sporten. Maar daar is niet altijd tijd voor en de lunchpauze is vaak te kort voor een bezoekje aan de sportschool. Gelukkig zijn er ook oefeningen om je spieren te trainen die je – lekker efficiënt – vanachter je bureau kunt doen: 1. Knijp je billen samen, houd dat 5 tot 10 seconden vast en ontspan dan weer. Je kunt de oefening zo vaak doen als je wilt. Je collega’s zullen je alleen een beetje op en neer zien bewegen. 2. Het houten been: bij deze oefening moet je één been strekken en rustig optillen. Houd hem even in de lucht, laat hem zakken, maar raak de grond niet aan voordat je hem weer omhoog tilt. Doe dit een stuk of 15 keer per been. 3. Sterke nek. Nekpijn kan flinke kopzorgen opleveren. Om dit te voorkomen moet je je handpalm op je voorhoofd plaatsen, duw met je hand terwijl je hoofd er tegenin duwt. Ditzelfde kun je andersom doen door je hand op je achterhoofd te plaatsen. Hou dit steeds 5 seconden vol en herhaal een paar keer. Multitasking kan bij deze oefening: ondertussen je mail doorspitten is geen probleem. 4. Push-ups Dan nu de fanatiekere oefeningen die je collega’s niet zullen ontgaan: tafel push-ups. Ga achter je bureau staan, zo ver dat je met gestrekte armen het bureau kunt aanraken. Plaats je handen op de rand van het bureau, buig door je armen en houd je rug recht. Kijk jezelf gaan, je bent push-ups aan het doen. Op kantoor! 5. Onzichtbare stoel. Stilzitten is uit den boze, maar niet als het op een onzichtbare stoel is. Ga met je rug tegen een muur staan en zak door je knieën alsof je gaat zitten. Probeer dit 30 tot 60 seconden vol te houden. 6. Lunge. Deze laatste oefening is niet vanachter je bureau. Sta op en zet een stap waarbij
je diep door je voorste knie zakt: een lunge. Kom omhoog, sluit je achterste been
bij en zet die vervolgens een stap vooruit. Succes!

%d bloggers liken dit: