Frozen sholder? Uitstralingspijnen? Verharding in de spieren? Triggerpointtherapie Leeuwarden

Last van hoofdpijn, nekpijn, uitstralingspijnen? Last van verharding in de spieren? Uitstralingspijn naar benen? Frozen sholder? last van pijnlijke kuiten? Herkent u 1 of meer van deze klachten? Al van alles geprobeerd? Waarschijnlijk heeft u last van triggerpoints.

Triggerpoints zijn knopen in je spieren die ervoor zorgen dat, dat deel van de spier niet goed meer kan ontspannen. Hierdoor kan de spier ook niet goed meer functioneren. Hierdoor stageert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.  Hoe langer je blijft doorlopen met de triggerpoint, hoe meer klachten je zult krijgen omdat je lichaam de pijnlijke plek zelf gaat corrigeren.

Hoe krijg je triggerpoints?

Door stress, verkeerde houding, overbelasting, herhaaldelijk dezelfde beweging maken. Je hebt grotere kans op triggerpoints als je een zittend beroep hebt en veel achter een beeldscherm werkt.

Heb je stress, veel hoofdpijn, nekpijn, pijnlijke en stijve spieren, kramp, frozen sholder, uitstralingspijn, tintelingen? Grote kans dat dit door triggerpoints komt. Door behandeling van de triggerpoints wordt de doorbloeding weer op gang gebracht en kunnen de afvalstoffen worden afgevoerd.

De triggerpoints zullen na een aantal behandelingen verdwijnen. Gelukkig zijn triggerpoints heel goed en eenvoudig zelf te behandelen door regelmatig met een stuiterbal over de triggerpoints te wrijven. Ook een thera cane werkt perfect.

zelfhulpmiddelen triggerpoint
%d bloggers liken dit: