Bindweefselmassage kan helpen bij rugklachten, fibromyalgie, gewrichtsproblemen en doorbloedingsstoornissen.

massage-therapy-2277454_960_720Veel van onze klachten worden veroorzaakt door de conditie van ons bindweefsel. Bindweefselmassage is een massage waarbij het bindweefsel wordt losgetrokken. Deze massage is een uitkomst bij het behandelen van veel uiteenlopende klachten en geeft zeer veel verlichting.

Tijdens de bindweefselmassage maak ik ook gebruik van cupping om verklevingen los te maken en om afvalstoffen en vocht af te voeren. De cupping zorgt ervoor dat er weer zuurstofrijk bloed naar huid en spieren wordt gebracht.  De massage is vooral in het begin vaak pijnlijke omdat het bindweefsel moet worden losgetrokken. Als het bindweefsel eenmaal  is losgetrokken dan is het wel aan te bevelen om dit bij te houden. Het is een effectieve behandeling die ingezet kan worden bij veel uiteenlopende klachten zoals oa bij gewrichtsproblemen, fibromyalgie, rugklachten, doorbloedingsstoornissen, hoofdpijn en migraine. Mijn ervaring bij fibromyalgie is dat deze massage een heel goed resultaat geeft, het bewegen gaat soepeler en is minder pijnlijk. Ook is de massage effectief bij acne, littekens, striae en cellulite.

Schedule Appointment

%d bloggers liken dit: