Een regelmatige massage helpt bij overgangsklachten. Je lichaam en geest hebben er zeker baat bij.

De overgang……., we krijgen er allemaal in meer of mindere mate mee te maken. (ja volgens mij, mannen ook wel een beetje) Hormonale veranderingen zijn hiervoor verantwoordelijk en die zorgen, of je het wilt of niet, voor stress. Alles kost je ineens enorm veel energie, je slaapt slecht, je bent kribbig, je ‘zorg’ hormoon verdwijnt. Soms kun je je partner wel schieten….. Je zult tijdens de overgang weer opnieuw op zoek moeten naar je balans, letterlijk en figuurlijk.  Oa. acupunctuur kan daarbij een goed hulpmiddel zijn. Belangrijk in deze fase in je leven is dat je goed naar je lichaam leert luisteren, dat je gezond en verantwoord eet, zorgt voor voldoende beweging. Kortom zorg goed voor je lichaam en   een lekkere massage kan daar deel van uit maken. De massage zorgt  ervoor dat er oxytocine (gelukshormoon) wordt aangemaakt. De oxytocine zorgt voor rust en ontspanning. Je voelt dat je meer daadkracht hebt en het helpt bij je   stemmingswisselingen. Ook zorgt het ervoor dat je weer zorgzamer wordt. Daarnaast geeft de massage ook verlichting aan je lichamelijke klachten.