Wat kun je thuis doen met je kinderen? Kindermassage is erg fijn om samen te doen.

We zitten inmiddels in de 2e week van de sluiting van scholen en kinderdagverblijven. Ouders werken thuis. Je moet werken en tegelijkertijd je kinderen bezig houden. Voor de kinderen ook een moeilijke en verwarrende periode. Ter afwisseling kun je de kinderen kennis laten maken met kindermassage. Je kunt dit uiteraard ook zelf met je kind doen. De kindermassage zorgt er oa. voor dat je kind zich veilig en verbonden voelt. Door een liefdevolle aanraking wordt je kind rustiger; slapen en leren gaat beter; weerstand wordt verhoogd en ze worden emotioneel sterker. De kleren blijven aan en onderstaande massage wordt op de rug gegeven.

  • Ik heb een kaartje uitgekozen uit de kindermassagekaarten van Helen Purperhart. De massagegrepen die worden gebruikt:
  • . Drukken – druk zachtjes met je handen of duimen op de rug.
  • . Wandelen: loop ritmisch met je handen of duimen over de rug.
  • .Strijken: met vlakke hand snel heen en weer bewegen.
  • .Slingeren: pak een pols van de ontvanger vast en schud de ontspannen arm zachtjes heen en weer.
  • Veel plezier tijdens de uitvoering.

%d bloggers liken dit: